Hol is kezdhetném az első postom? Először is gratulálok magamnak, hogy rávettem magam, majd mélyen elgondolkodok azon, pontosan hány órát kellett volna aludnom a hétvégén filmnézés helyett... Hagyjuk a fenébe ezt, badarság, filmet nézni jó, főleg ha van jó film! Íme hát, első bejegyzésemben röviden átfutom a hétvégi filmeket, jókat, rosszakat egyaránt (bár kifejezetten rossznak egyiket sem mondanám!).


1. A híres-neves 2012

Összességében a film tetszett, bár voltak laposabb jelenetei, de a látvány kárpótol mindenért. Nem akarom telespoilerezni, kielemezni, így csak annyit mondanék, hogy pénzünkért kapunk két és félórányi kaotikus "föld-önpusztítást", sikítást, halált, izgalmat, persze mindezt a részletek megjelenítése nélkül! Remek hangulat, remek látvány, a karakterek sem rosszak, sőt, változatosak és végül, de nem utolsó sorban a sztori is elég jól sikeredett, láthattunk már sokkal rosszabbat is (holott nem rossz ez sem!).

Szumma: Aki erre a filmre rászánja az időt, nem hinném, hogy csalódna, ajánlanám mindenkinek, aki szereti a látványt és az izgalmakat! 10/7

Kicsit vegyünk vissza az izgalmakból a következő estére.

2. felvonás, Ki nevet a végén

Címe ellenére nem röhögjük magunkat halálra a filmen, sőt, egy kacaj ha elakad már csoda, de mosoly akadhat dögivel, de még több érzelem. Itt sem szándékozom kivesézni a dolgot, de muszáj megemlíteni, hogy ezt a filmet sajnos meg kell érteni... Van benne megcsalás, elhagyás, csodálatos felépülés, még több megcsalás, még több elhagyás, bár több felépülés nincs, hacsak a jellemfejlődést nem vesszük annak!! És igen, középiskolás tanuló révén, irodalom órán mégiscsak vernek a fejembe valamit, ez pedig a jellemfejlődés. Remekül ábrázolja ezt a film, pedig rengeteg helyen láttam, ahogy lehúzzák a filmet, mondván "se eleje se vége, kalap szhar!". Pedig igenis van eleje és vége! Elég csak megnézni honnan indul a főhős sztend-ápp komikusunk, és mit tesz a film végén, az utolsó pár percben!

Szumma: Egy korrekt film, korrekt történettel, a színészjáték sem rossz, de az ember végigunja, ha nem készül egy adag pop-cornal!! 10/5
 

Következő kiszemeltem elkalauzol minket valakinek a fantáziájába, hiszen egy animációs filmet tekintettem meg, egész magas pontszámot ért el nálam (nem véletlen, hisz maga a film is elég magasröptű:) )

3. lenne a Fel!

Mindenki nyugodjon meg, a Toy-Story régi, az új meg még itt sincs, a Volt meg már lerágott csont, de itt van nekünk Kevin és a lökött kutya! A történet itt is korrekt, sőt, ha az ember csak figyeli, és nem próbál rájönni, mi lesz a történet szinte egyértelmű következő lépése, még fordulatokkal teli is. A film első pár perce inkább szomorú, mintsem szórakoztató, amolyan szívfacsaró, de a történethez elengedhetetlen, így hát a hóbortos, jól megformált (a szó szoros értelmében) öregemberke minden döntését (majdnem racionális alapokra helyezve) érthetjük.

Szumma: Nem szaporítanám a szót, ez egy kitűnő esti szórakozás lehet szinte mindenkinek, vicces jelenetek ugyan úgy vannak, mint szomorúak, laposak szintúgy, mint izgalmasak! 10/8

 
Kalandozzunk most el picit a móka felé, rögtön két filmmel is!

4. a hülyeség megtestesítője, a Lehetek az eseted?

 

Mit is mondhatnék? -Úúúristen! Ez milyez!? Ilyen létezik!? - Igen, létezik, középponti szépségként megkapjuk a "hírózból" jól ismert csodalányt Hayden Panettieret, ki most szuperképessége helyett vezetési stílusával megkíméli Sylert a gyilkolástól, hisz ő maga végzi el, de nem utolsó sorban szerencsétlen főhősünknek kéne el Hayden képessége, bár szerencsétlen még így is túlélte az estét.. Valahogy.. Nem tudni hogy.. Mert már ugye elég rosszul veszi ki magát, ha a végzősök előtti nagy beszédben lehúzzuk a fél diákságot, szerelmet vallunk egy gyönyörű lánynak, akinek a pasija tök véletlenül katonának készül, ha eldurranna az agya nem engedi, betol egy kis kokót, és inkább maga körül öl meg mindenkit. Legfőképp főhősünk és annak lakását.  Itt beindulnak az események, fájdalmasabbnál fájdalmasabb dolgok következnek, majd hogy a 18as karikát elkerüljük, még több fájdalom... Csakis főhősünk részéről persze!

Szumma: Jó esti kikapcsolódás, lehet rajta sokat nevetni és látni az elborult emberi elme gyümölcsét (vagy kicsit átvariálva, az emberi gyümölcs elborult elméjét, ezt rátok bízom!).  10/6

 
Maradunk a hülyeségnél, kalandra fel! Izé... Please, fasten your seat belts!

5. filmünkben engedünk a nyáltermelésnek, íme a Miss Március

Mivel is kezdhetném ezt? A tűzoltók mind őrültek! Legalábbis am erikában mindenképpen! De a kóma gyógymódját is megmutatja nekünk a film!!! Hozzávalók: végy 1 db Baseball ütőt, egy kómást, majd egy könnyed, ám mégis férfias mozdulattal törd szét a kómás fejét! - hátha beválik, mondá az Úr! De félre a hülyeséggel, ez a film annyira komoly, minthogy ezt a filmet f*snak hívni (holott van benne nagy adaggal!), mert mi férfi képződménynek nyáltermelését beindítaná, az minden benne van!! Cicik, popsik, playboy, két ál kretén, mert mind a kettőt elvakítja a szerelem rózsaszín köde, annyira, hogy az egyik emiatt még kómában is volt négy évig - vagy az alkohol volt a ludas? erre soha nem tudjuk meg a választ! - ,de ez alatt barátnője elhagyja és legközelebb is csak a playboyban találja! Megindul a hajsza a playboy cica után a playboy villába, menetközben megismerkedünk a tűzoltók táplálékszerzési szokásaival, az oroszok (a magyar szinkron miatt maradnék a leszbosziak kifejezésnél, de eredetileg orosz az akcentusuk, úgy sokkal viccesebb volt!) forró vágyaival, és a néző nyáltermelésével, ahogy a film vége felé közeledünk!

Szumma: Hosszúra sikeredett élménybeszámolóm után itt nincs mit kifejtenem csak a pontszámot, a marhaság megérdemelt összege: 10/7 !

 
És végül az akció, a vérfürdőt kedvelőeknek is egy kis csemege!

6. teret engedünk végre egy kis gyilkonak is: Bérgyilkosok viadala

Igazi gyilkolós, mészárolós, robbantgatós, beteges hentfilm. Hiszen miről-másról szólhatna a bérgyilkosok viadala, mely eredeti címén is A bajnokságra  (The Tournament) utal? Rendben, kapunk bele egy kis nehezítést, egy nem bérgyilkost, akit minden bérgyilkos bérgyilkosnak hisz, kivéve az a bérgyilkos, akit a bérgyilkos... Zavaros mi? Pedig csak leírva tűnik ennyire bonyolultnak és unalmasnak, de a szkript írásánál nem törekedtek se a változatos képi megjelenítéssel, se a sztori bonyolultságával, csak mindenki ki akar csinálni mindenkit egy kedves, hajdanán békés angol kis városkában.

Szumma: Nincs mit írom többet, egyszerű és nagyszerű, bár túl egyszerű, de megnézni érdemes. 10/6

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása