Indul a SorozatKövető!

Posted by: _DelMare_

2010.01.31. 23:37

Elindítjuk SorozatKövető posztunkat, ami inkább fog hasonlítani egy sorozatos webnaplóra, mint egy sima posztra. Időrendben csökkenő sorrendben fognak egymás után következni a sorozatok, a poszt elején mindig a legfrissebb sorozat bejegyzéssel.


002. Fringe
műfaj: amerikai sci-fi thriller sorozat
start: 2008
évadok: 1 teljes, a 2. most fut

Összegző: A leginkább X-Aktákhoz hasonlítható sorozat, egy nem mindennapi FBI-os csapatról szól, akik természetesen természetfeletti ügyek kivizsgálásával foglalkoznak. Peter Bishop (ex-DawsonCreek-es Joshua Jackson!), édesapjával William Bishop kémia-fizika tudószseni (és némileg zakkant) édesapjával és FBI-os társaikkal nyomoznak a legkülönfélébb paranormális rejtélyek nyomában. Feltörekvő próbálkozás, sokkal kevésbé nyomasztó hangulattal, mint az Akták voltak.

Kinek mehet? Akik bírják parasorozatokat, és nem rühellik Joshua Jackson.

Kinek nem? Aki full X-Aktákat-t vár, illetve akik nem akarnak még egy X-Aktás/Lost-os soha nem kapunk végső választ a fő kérdésekre dolgot.

Értékelés: 2. évad közepéig: 7/10.
 

 

 

001. Caprica
műfaj: amerikai sci-fi sorozat

start: 2009 (pilot) / 2010 (első évad)

évadok: most indult

Összegző: A hatalmas sikerű Battlestar Galactica (BSG) spin-off sorozata. Lényegében egy előtörténete a Galacticának, hiszen a Caprica bolygón fél évszázaddal a Bukás előtt játszódik. A teljesen új szereplőgárda, egy kicsit másfajta műfaji megközelítés (több a dráma) köntösében választ kapunk a Cyloneok kialakulásáról, a háború hátteréről és még az Őreg Adama születésénél is jelen vagyunk. A szereplők között megtalálható Eric Stoltz is.

Kinek mehet? Akik bírják az igényes sorozatokat, kevsebb sci-fivel és meghatározóbb drámai oldallal.

Kinek nem? Aki full BSG-t vár, illetve aki a popcorn scifiket szereti.

Értékelés: Pilot: 7/10.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása